Tigras Architectuur Tania Gijsenberg

Woning Vrambout

De gevel van dit 19e eeuwse Brusselse herenhuis werd op zachte wijze gereinigd en krijgt een hedendaags cachet door het schilderen van de houten ramen.

Het bestaande glas in lood van de voordeur is gerenoveerd en de kleuren werden afgestemd op het geheel van de gevel.

Tussen woning en tuin is de bestaande koer vergroot om meer licht te trekken naar de kelderruimtes. Een passerel in gelakt metaal, betonsteen en met glazen balustrade vormt de verbinding tussen woning en tuin. Een trap in geplooide stalen traanplaat verbindt tuin en benedenkoer. De nieuwe elementen zijn licht en strak van uitzicht aangevuld met levendige zuiderse kleuren.

Voor de inrichting werd er extra aandacht gegeven aan de verlichting en sfeer van de verschillende ruimtes. De muur tussen de keuken en de 3e kamer op het gelijkvloers werd gesloopt. Zo ontstaat een leefkeuken ingevuld met een strak hedendaags keuken. Er is bewuste gekozen om met volumes te werken ipv met losse kastenelementen. In de kleine badkamer worden, ondanks de beperkte oppervlakte, toch alle elementen voor een hedendaags badkamer op een inventieve manier samengebracht. Het bad aan het raam geeft uitzicht op de tuin, de koepel boven de douche geeft een buitengevoel, de maatkasten bieden de nodige bergruimte.

De zolderruimte en het 2e niveau van deze woning werd verbouwd tot een ruim appartement. Vooral onder het dak krijgen de leefruimte en keuken een loft gevoel door het open plan, de ruimte werd opengewerkt tot aan de nok. Er is gebruik gemaakt van industrieel getinte materialen als hout en staal. Grote gekoppelde veluxen doorbreken de geslotenheid van de zolderruimte en bieden een zicht op de skyline van Brussel.

 

© 2022 Tigra Architectenbureau VOF - Harentstraat 4 - 2820 Bonheiden - Tel. 015 63 37 78 - GSM 0494 58 44 11 - info@tigras.be

Site by Ramdesign