Tigras Architectuur Tania Gijsenberg

Sociaal Huis - Leren Ondernemen

Leren Ondernemen is een sociale werking in het Leuvense waar gezinnen, voor een prijsje, samen maaltijden kunnen gebruiken en aan activiteiten kunnen deelnemen.

Concept

De ruimte is opgedeeld in een theaterruimte en een sociaal restaurant met zitgedeelte en open keuken. Deze 2 moeilijk verenigbare functies zijn van elkaar gescheiden door middel van een verplaatsbare akoestische wand. Hierdoor is een flexibel gebruik van de ruimtes mogelijk.

De open keuken van het restaurant is samengesteld uit industriƫle keuken elementen en maatwerk kasten. Het geheel van kleurige kasten en inox elementen vormen een speels compositie. De industriƫle look van de bestaande ruimte wordt versterkt door de nieuwe gepolierde betonvloer.

Voor de inrichting van het restaurant is vooral gewerkt met meubilair en verlichtingselementen uit grootmoeders woonkamer, met het doel een huiselijke sfeer te bekomen.

Bouwjaar 2001

 

© 2022 Tigra Architectenbureau VOF - Harentstraat 4 - 2820 Bonheiden - Tel. 015 63 37 78 - GSM 0494 58 44 11 - info@tigras.be

Site by Ramdesign