Tigras Architectuur Tania Gijsenberg

Loft Demast

Inrichting van een loft met maximale vrijheid om de open ruimte in te vullen.

Voor de inrichting van deze loft werd bij aanvang de enige nog dragende muur weggehaald. Dit gaf bij het ontwerp, alle vrijheid om de open ruimte in te vullen

Er is een 1e gesloten volume geplaatst links van de inkom met toilet en badkamer in. Door een plafond hoge deur kunnen deze 2 ruimtes, zo gewenst, van elkaar afgesloten worden.

Tegenover de inkom is een 2e volume geplaatst, een plafond hoog multifunctionele kast. Alle zijdes van dit meubelblok hebben een ander gezicht en zijn ingevuld, naargelang de functie waar het zich naar richt. Rond dit kastenvolume zijn, in een open plan, keuken, eetkamer en zithoek geordend.

De prachtige hoekligging van de loft werd zo extra in de verf gezet. De klassieke ritmering van de ramen op zijgevel en voorgevel, komt met dit open plan, volledig tot zijn recht. De bestaande structurele balken zijn in het ontwerp gerespecteerd en geven de loft een extra dimensie.

Door de ramen over de volledige voorgevel, vrij te houden, gaan licht en zicht met je mee, wanneer je van salon, voorbij het badkamer volume, naar de slaapruimte wandelt. In de slaapruimte, bakent een scherm van houten latten, een bureauplek af. Ook deze ruimte kan door een plafond hoge deur, bij de woonruimte horen, of afgesloten te worden.

Er is gebruik gemaakt van warme materialen en discrete kleuraccenten. De basiskleur van wanden, plafond en gordijnen is overwegend wit. De stijlvolle meubels van de eigenaar kregen bewust hun plek in het ontwerp.

 

© 2022 Tigra Architectenbureau VOF - Harentstraat 4 - 2820 Bonheiden - Tel. 015 63 37 78 - GSM 0494 58 44 11 - info@tigras.be

Site by Ramdesign