Tigras Architectuur Tania Gijsenberg

Loft Demey

Inrichting van een loft in een oude theaterruimte.

Casco zijn we, voor de inrichting van deze loft, vertrokken met 3 op elkaar gestapelde open plateau’s. 2 van de 4 wanden van deze ruimtes zijn telkens dichte wanden. Het gelijkvloers ligt enkele tredes lager dan de buitenpas.

In het ontwerp is gekozen om de trap tegen de linkse, dichte, wand te plaatsen. De trap is gemaakt uit 4 stukken geplooide metaalplaat tussen 2 trapwangen in blauw staal. Door tussen een reeks tredes, een tegentrede open te laten, ontstaat een speels doorzicht naar de achterliggende zithoek.

Er is een 1e podium geplaatst aan de voorgevel, met inkom en keuken. Zo wordt het niveauverschil tussen binnen en buiten opgevangen. Er is een 2e podium geplaatst achteraan met daarop salon en lig zone of speelbak voor de kinderen op de rechterkant, ingewerkt in dit podium. Centraal tussen deze podia is de eettafel geplaatst, onder de trap een bureau.

Deze 2 podia, structureren de open ruimte van het gelijkvloers, in de boorden zijn opbergruimtes ingewerkt.

Op de eerste verdieping zijn achteraan in de gesloten hoek, technische ruimte, badkamer en wasruimte en apart WC geplaatst. De rest van dit plateau zal vrij ingevuld worden door de bewoners naar gelang de nood.

Voor de 2e verdieping onder het dak, was de wens om het donkere bestaande latwerk tegen de dakhelling, in het zicht te laten. Voor de inrichting van deze open ‘master bedroom’ werd daarom gewerkt met lichte tinten en materialen. Vloer en wanden zijn met wit geolied beukenfineer bekleed. Dit materiaal is ook gebruikt voor het meubilair in deze ruimte, als ook voor de keuken gelijkvloers en het podium van het salon gelijkvloers. De overige materialen zijn gepolierde beton en blauw staal.

 

© 2022 Tigra Architectenbureau VOF - Harentstraat 4 - 2820 Bonheiden - Tel. 015 63 37 78 - GSM 0494 58 44 11 - info@tigras.be

Site by Ramdesign