Tigras Architectuur Tania Gijsenberg

Woning Nuyts

Deze kleine, verhuurde, stadswoning is ontworpen met doel een maximum aan buiten gevoel en ruimtelijkheid te bekomen.

Na het afbreken van de achterbouw en kotterijen, komt een buitenruimte van 42,5 m² vrij. In het midden van die buitenruimte wordt een nieuw volume gebouwd in houtskelet, waar we de woonkamer in onderbrengen. Deze kamer staat voor- en achteraan in contact met de 2 buitenruimtes. Dit zijn een terras achteraan en een binnenpatio met kiezeltuin vooraan de woonkamer. De binnenpatio grenst ook aan de achtergevel van het hoofdvolume. Via deze patio wordt in het hoofdvolume een maximum aan licht naar binnen gehaald.

Het gelijkvloers is uitgewerkt als een open plan met keuken vooraan, eetkamer aan de binnenpatio en woonkamer in de nieuwe uitbouw. Verdieping 1 worden 2 slaapkamers ingericht, met tussen beiden een douchekamer. Verdieping 2 en de zolder worden uitgewerkt als master bedroom met een ruime badkamer en bureau op zolderniveau. Deze ruimtes zijn horizontaal en verticaal naar elkaar openen gewerkt om de ruimtelijkheid te maximaliseren.

Materialen

Naar materiaalkeuze en stijl wordt het karaktervolle van de bestaande gevel versterkt door de verticaliteit van de nieuwe zwart gelakte ramen. De nieuwe achterbouw wordt bekleed met alu-gevelbekleding op maat gemaakt en de houten ramen zullen het geheel een warme toets geven.

Bouwjaar 2010-2011

 

© 2022 Tigra Architectenbureau VOF - Harentstraat 4 - 2820 Bonheiden - Tel. 015 63 37 78 - GSM 0494 58 44 11 - info@tigras.be

Site by Ramdesign